Tocătoarele de crengi sunt echipamente specializate proiectate pentru a mărunți sau toca crengi, ramuri și alte materiale lemnoase mai mici, fiind folosite în principal în activitățile de gestionare a deșeurilor, în special în agricultură și grădinărit, existand norme legislative in curs de aplicare ce nu mai permit arderea crengilor, chiar si pentru utilizatorii casnici.
Tocătoarele de crengi funcționează printr-un sistem de lame sau cuțite care taie și mărunțesc materialele lemnoase în bucăți mici sau chiar în compost fin, utilizarea acestora poate fi benefică în gestionarea resturilor de grădină, în procesul de reciclare a materialelor lemnoase sau în producerea de compost.
Ele contribuie la reducerea volumului de deșeuri și la transformarea materialelor lemnoase într-un compost care poate fi utilizat pentru îmbunătățirea solului.
Functional, tocătoarele de crengi functioneaza prin alimentarea materialelor lemnoase ( crengi, ramuri, etc) in sistemul de tăiere, unde sunt mărunțite, anumite echipamente permitand reglajul acesta.
Chiar daca functiile unui tocator de crengi pot fi usor diferite, procesul de maruntire se desfasoare similar:
Pentru alegerea corecta a unui tocator de crengi vom enumera principalele tipuri constructive si aplicatiile pentru care sunt concepute:
Pentru aplicatii speciale sau intrebari suplimentare asupra gamei de tocatoare de crengi, contactati echipa de consilieri de vanzari care vor fi fericiti sa va ofere gratuit consiliere tehnica specializata pentru alegerea echipamentului potrivit regimului de lucru specific.
Variantele de tocatoare de crengi din magazinul www.Echipamente-Bucuresti.ro sunt: